Roy Søftings slektssider
Anene til Roy Søfting - og veldig mange fra dagens kommuner, Vefsn, Grane, Hattfjelldal, Hemnes, Leirfjord, Herøy, Dønna, Vega, Tjøtta, Alstahaug, Velfjord, Vevelstad, Rana, Nesna, Træna og Lurøy.
Fornavn:  Etternavn: 
[Avansert søk]  [Etternavn]
Side oversikt
Velkommen

Velkommen til denne oversikten over mine egne og mange andres aner så langt tilbake som jeg har kunnet finne til nå. Dette er en hobby som jeg har drevet med i flere år og som jeg lenge har hatt lyst til å kunne dele med andre. Først nå har jeg tatt meg tiden til å lære meg hvordan det kunne gjøres og valgte da The Next Generation, som gir veldig mange muligheter til å endre på layout.

Jeg vil nok stadig når jeg har tid jobbe med å utvide oversikten over personer med tilknytning til Vefsn, Grane, Hattfjelldal, Hemnes, Leirfjord, Herøy, Dønna, Tjøtta, Vega, Alstahaug, Velfjord, Vevelstad, Rana, Nesna, Træna og Lurøy, så kom gjerne tilbake og se om du kan finne dine aner her.

Jeg vil benytte anledningen til å takke Finn Sollien for uvurderlig hjelp til å finne frem i min mors slekt og på samme måte vil jeg takke Geir Tverå for all hjelp når det gjelder å kartlegge min fars slekt. I tillegg vil jeg takke Knut Tvildal for utrolig flott hjelp med personer med tilknytning til Hattfjelldal og Hemnes i tillegg til at jeg har fått bilder av utrolige 1.081 personer fra ham. Jeg må også be lesere av mine sider om å være kritiske og selv sjekke ut kilder og ikke bare kopiere fra mine data. Og dersom noen oppdager at noe av det jeg har her skulle være feil så ville jeg satt stor pris på å få en mail om dette.

Etter at jeg var ferdig med å forske på min egen slekt så har jeg hjulpet flere personer med å lete etter sine aner, og sett hvor moro det er for folk å finne sine egne røtter. Jeg fortsatte derfor med å samle på navn og har etter hvert fått mere enn 150.000 personer i databasen. Jeg er ingen ''Slektsforsker'', men ser dette som en morsom hobby og har valgt å prøve å gjøre det enklere for de som ikke selv vet hva de skal gjøre for å finne egne aner, eller ikke vil bruke så mye tid som er nødvendig for å finne egne aner.

Pr. i dag så har jeg registrert over 95 % av alle personene som er nevnt i :

Gardshistorie for Hattfjelldal, særbind VI a, b, c, d og e, Gardshistorie for Grane, særbind III a, b og c, og Gardshistorie for Vefsn, særbind VII a, VII b, VIII A, VIII B og VIII C og VIII D. Den siste boken i serien var utrolig innholdsrik og inneholdt svært mange navn. Videre har jeg registrert ca. 95 % av alle vielsene for Mosjøen, Vefsn, Grane og Hattfjelldal i perioden 1917 til 1944 hvor minst en av personene er fra området Vefsn, Grane eller Hattfjelldal og jeg har registrert 99 % av alle vielsene i Leirfjord kirke. Har også registrert ca. 90 % av alle vielsene for perioden 1820 til 1870 for Vefsn og Mosjøen samt at jeg har registrert ca. 95 % av alle personene som er omtalt i ''Carl-Anders sin slektwiki'' med oversikt over personer i tidligere Hemnes kommune. Her har jeg valgt å skrive Vefsn kommune for de personene som bor på gårdene på sørsiden av Korgfjellet siden disse i dag ligger Vefsn kommune. Det er derfor gode sjanser for at veldig mange med aner i disse områdene vil kunne finne igjen sine aner her. Kan nevne her at den oppførte dødsdatoen for personer døde før 1820 er den dagen personen ble begravet, da det er det som ble innført i kirkebøkene frem til 31.12.1819.

Noen tips for å søke : Det er mulig å begynne å søke direkte oppe til høyre hvor man kan fylle inn for- og etternavn, eller man kan trykke på ’’Søk’’ i linjen oppe til venstre og får da opp ett nytt søkebilde. Det er da ikke nødvendig å fylle ut hele for- og etternavnet, dersom man for eksempel ønsker å søke etter en person som heter Andreas Johannesen, så kan man for eksempel fylle inn ’’andre’’ i første felt og ’’johan’’ i andre felte og så får man listet opp alle personer som har disse bokstavene i for- og etternavnet. Man vil da se om det er en person som stemmer med den personen man søker etter. Ser man så en person man mener er det rette så bare klikk på den personen og man få opp mer detaljer. Har man så funnet rett person så kan man bla fra person til person eller man kan trykke på aner og får da listet opp anene til den personen, eller man kan skrive det ut ved å trykke på ’’Skriv ut’’ oppe til høyre. Det er bare å prøve seg frem, og er du usikker på om den du søker er i databasen, eller trenger hjelp til å finne en person så bare send en mail med litt opplysninger så kan jeg hjelpe med å sjekke.

Dersom noen oppdager at jeg har registrert noen feil, og det er det helt sikkert, så setter jeg stor pris på å få en mail om dette slik at jeg kan få det korrigert. Og dersom noen har opplysninger om personer som er etterkommere etter folk i databasen min så bare send en mail (roysoft@online.no) så skal jeg få det oppdatert.

Lykke til med letingen etter egne aner.

Aktuelt

Etterlysning - Jeg lurer på om du kan vite noe om disse personene ? Kan du hjelpe?

Hva er nytt ? - Se de siste oppdateringene som er gjort.Ta kontakt

Har du spørsmål eller kommentarer til informasjonen på dette nettstedet, ta gjerne kontakt. Vi ser frem til å høre fra deg.

Siste Nytt

Mandag 15.04.24 - Har registrert til sammen flere enn 31.000 personer som emigrerte til USA og Canada på 1800 og 1900-tallet fra 16 kommuner på Helgeland og etterkommere etter disse.

Onsdag 31.01.24 - Totalt antall registrerte personer har passert 220.000

Mandag 21.12.20 - Har registrert alle vielsene i Lurøy kirke fra 1920 og til og med 1949 hvor minst 1 person fra Helgeland gifter seg slik at mange fra dette distriktet vil kunne finne sine aner her.

Mandag 02.11.20 - Har registrert alle vielsene i Træna kirke fra 1900 og til og med 1933 slik at mange fra dette distriktet vil kunne finne sine aner her.

Tirsdag 24.12.19 - Har registrert alle vielsene i Nesna kirke fra 1920 og til og med 1946 hvor minst 1 person fra Helgeland gifter seg slik at mange fra dette distriktet vil kunne finne sine aner her.

Fredag 26.04.19 - Har registrert alle vielsene i Nord Rana kirke fra 1921 og til og med 1947 hvor minst 1 person fra Helgeland gifter seg slik at mange fra dette distriktet vil kunne finne sine aner her.

Mandag 1 oktober 2018 - Oppgraderte til versjon 12.0.2

Torsdag 04.01.18 - Har registrert 99 % av alle vielsene i Vevelstad kirke fra 1900 og til og med 1966 slik at mange fra dette distriktet vil kunne finne sine aner her.

Tirsdag 28.11.17 - Har registrert alle vielsene i Velfjord kirke fra 1899 og til og med 1920 slik at mange fra dette distriktet vil kunne finne sine aner her.

Tirsdag 02.12.18 - Mandag 20 januar 2014 fikk jeg første gang tilsendt en del bilder av personer fra Hattfjelldal, Grane, Hemnes og Vefsn fra Knut Tvildal, som jeg har lagt ut på de enkelte personene. Det blir mer personlig når man i tillegg til navnet også kan se et bilde av personene. I dag har jeg lagt ut enda flere bilder som jeg har mottatt fra Knut Tvildal, og til sammen har jeg nå mottatt hele 1.081 bilder fra ham, og det vil jeg rette en stor takk til ham for.

Søndag 22.01.17 - Fra Ola Helge Fløene har jeg mottatt en ''stubb'' om ektefolka fra Aurdal som kom til Pantdalslia i Susendalen, denne kan man lese eller laste ned her :

Klikk her

og her en ''stubb'' om folkene som kom fra Langedal i Bruflat til Kampli i Susendalen, denne kan man laste ned her :

Klikk her

og her er en ''stubb'' om familien på Øvre Tralrud i Susendalen :

Klikk her

Disse bør alle som har sine aner i dette distriktet se, her er det lagt ned mye arbeid.

Lørdag 04.06.16 - Har registrert mer enn 95 % av alle vielsene i Stamnes kirke fra 1920 til og med 1947 slik at mange fra dette distriktet vil kunne finne sine aner her.

Lørdag 21 mai 2016 - Oppgraderte til versjon 11.0.1

Torsdag 06.05.16 - Har registrert mer enn 95 % av alle vielsene i Alstahaug kirke fra 1910 til og med 1945 slik at mange fra dette distriktet vil kunne finne sine aner her.

Søndag 10.04.16 - Har registrert mer enn 95 % av alle vielsene i Tjøtta kirke fra 1910 til og med 1946 slik at mange fra dette distriktet vil kunne finne sine aner her.

Fredag 13.03.16 - Har registrert mer enn 95 % av alle vielsene i kirkebøkene fra Hemnes og Korgen kirker fra og med 1908 til og med 1957 slik at mange fra dette distriktet vil kunne finne sine aner her

Torsdag 14.01.16 - Har registrert mer enn 95 % av alle vielsene i Vega kirke fra 1905 til og med 1934 slik at mange fra dette distriktet vil kunne finne sine aner her.

Søndag 17 mai 2015 - Har registrert mer enn 95 % av alle vielsene i Dønna kirke fra 1906 til og med 1939 slik at veldig mange fra dette distriktet vil kunne finne sine aner her.

Tirsdag 11 mai 2015 - Har registrert mer enn 95 % av alle vielsene i Nordvik kirke fra 1901 til og med 1949 slik at veldig mange fra dette distriktet vil kunne finne sine aner her.

Onsdag 1 april 2015 - Har registrert mer enn 95 % av alle vielsene i Herøy kirke fra 1902 til og med 1939 slik at veldig mange fra dette distriktet vil kunne finne sine aner her.

Søndag 15 mars 2015 - Har registrert inn 99 % av alle vielsene i Leirfjord kirke slik at at veldig mange fra dette distriktet vil kunne finne sine aner her. Har også fotografert 1.131 gravsteiner ved 5 gravplasser i Leirfjord kommune som jeg har oppdatert datoer og navn fra.

Tirsdag 18 mar 2014 - Oppgraderte til versjon 10.0.1

Om man klikker på Linken ''Hva er nytt' her på siden, så vil man få kunne få se de siste bildene som jeg har lagt ut.

Dersom det er andre som finner anene sine her på disse sidene og har bilder av disse og som gjerne kunne tenke seg til å dele disse med andre, så er det bare å ta kontakt og så legger jeg ut bildene og merker de tydelig med hvem jeg har fått de fra.

Jeg har også lagt ut 5 bilder av personer som Knut Tvildal ikke vet hvem er, og dersom noen kjenner igjen disse personen så send gjerne en mail, disse kan finnes under linken ''Etterlysninger'' langt oppe på denne siden.

Mandag 24 september 2012 - Da er databasen min flyttet til Simple Hosting og alt fungerer som det skal. Simple Hostling kan anbefales dersom noen skal opprette et Web-hotell.

25 Mars 2012 - Har lagt ut en større oversikt over personer med tilknytning til Vefsn, Grane og Hattfjelldal.

11 Februar 2012 - Har begynt å forstå litt om HTML-editering

7 Februar 2012 - Oppgraderte til versjon 9.0.0

6 Februar 2012 - Hjemmesiden min er endelig oppe.

Onsdag 1 juli 2020 - Prøver her å se om det er mulig å få til å se hvor mange som er innom denne internettsiden. counter free